Fabels en misverstanden

Over ooglaseren bestaan ook verschillende fabels, bijvoorbeeld dat de behandeling ‘eng’ is. De angst die u voelt is uiteraard echt maar vaak wel ongegrond. De behandeling is veilig en vrijwel pijnloos. Wel kan men na de behandeling enkele uren tot 2 a 3 dagen nog last hebben.

Men denkt ook vaak dat men niet terecht kan bij de ooglaserkliniek omdat men last heeft van een cilinderafwijking, ook dit is een fabeltje! Men kan ook een behandeling ondergaan wanneer men een cilindrische afwijking heeft.

Een ander fabel is, is dat het effect van de behandeling maar tijdelijk is. Na het ondergaan van een ooglaser behandeling is het effect blijvend, alleen zal men op een gegeven moment een leesbril moeten gaan gebruiken. Dit is echter geen gevolg van de behandeling maar van het natuurlijke ouderdomsproces van een mens.

Men denkt ook vaak dat een behandeling bepaalde risico’s met zich mee brengt. Dit is echt gering! Er worden strenge procedures gevolgd en resultaten kunnen tot op de procent nauwkeurig worden berekend. Uiteraard kan men zelf ook risico’s beperken door een goede nazorg en behandelinstructies en controleafspraken zorgvuldig na te streven.

Een ooglaserbehandeling is niet zo duur als u denkt. Uiteraard is de behandeling kostbaar, maar men werkt ook met hoogwaardig technologische producten en er wordt veel aandacht geschonken aan de veiligheid van de behandelingen. Een behandeling is over het algemeen binnen 5 jaar terugverdiend wanneer u het vergelijkt met het dragen van lenzen of een bril, waarvan de kosten vrijwel maandelijks terugkeren.