Nazorg en controle

Na de behandeling is het van uiterst belang om ervoor te zorgen dat men de beste nazorg geeft aan zijn ogen. Er moet goed gedruppeld worden met de oogdruppels van de arts en ook eventuele medicijnen moeten goed en volgens recept worden ingenomen. Dit alles is van belang om het genezingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Waar men rekening mee moet houden is dat de eerste maand aangeraden wordt een zonnebril tegen stof, wind en zonlicht te dragen en ook wordt aangeraden naar controles te gaan bij uw arts.

Foto © CubaGallery

Afhankelijk van de behandeling en de sterkte van het oog is er een heel kleine kans dat iemand nog een nabehandeling nodig heeft.

De eerste 2 weken na dat iemand de laserbehandeling ondergaan heeft mag men geen make-up op de ogen gebruiken en ook niet in de ogen wrijven of zwemmen. Ook haren wassen wordt afgeraden de eerste 2 dagen na de behandeling. Het is mogelijk om na een weekje weer te sporten, echter voorkom dan wel dat iets in of rondom het oog terechtkomt.

Werken kan weer wanneer u daar zelf weer aan toe bent. Maar houd wel rekening met airco en vuil. Ook mag men weer autorijden na ongeveer 24 uur na de behandeling wanneer men weer scherper kan zien.

Blijf de eerste tijd goed druppelen met de oogdruppels, men krijgt hier waarschijnlijk een voorraad van mee van de arts.