Wat is ooglaseren

Vrijwel iedereen heeft er wel eens over gehoord, maar wat houdt het nou daadwerkelijk in, dat ooglaseren? Wanneer men denkt aan ooglaseren denkt men al gauw aan grote ogen, lasers en toch wel enge manoeuvres die je het idee geven dat het eng is om je ogen te laten behandelen. Je oog is namelijk wel een van de belangrijkste onderdelen van je lichaam en wat nou wanneer het laseren mislukt? Kun je dan nog wel fatsoenlijk zien, of in ieder geval het zicht terugkrijgen dat je voor de laser operatie ook had?

Eigenlijk zijn al deze angsten niet gegrond, wanneer men een ooglaseroperatie ondergaat is de kans op complicaties hetzelfde als bij ‘gewone’ operaties en in dit geval ook vrijwel nihil. Enige complicaties kunnen daarnaast snel worden opgelost of zijn goed te behandelen.

Wat is een ooglaserbehandeling?

Er zijn verschillende ooglaserbehandelingen die je kunnen helpen je oogafwijking drastisch te verminderen of zelfs te verhelpen. Enkele manieren zijn refractieve oogchirurgie, die de onjuiste lichtbreking in een oog kunnen verhelpen, of bijvoorbeeld contactlensimplantatie waar een nieuwe lens geïmplanteerd wordt bovenop de natuurlijke ooglens.

Uiteraard zijn er nog verschillende andere behandelmethoden, deze zullen worden besproken verderop in deze website.

Tevredenheid

Aangezien het laseren van je ogen momenteel erg populair is, laten ook veel mensen deze behandeling uitvoeren. Jaarlijks zijn er ongeveer 25.000 mensen die hun ogen laten corrigeren. Onlangs is er een onderzoek gedaan door Kassa en Independer die benieuwd waren naar de resultaten en ervaring van mensen die deze behandeling zijn ondergaan. Over het algemeen is iedereen bijzonder positief over de behandeling. Gemiddeld kreeg de behandeling een 7.6 als rapportcijfer. Het enige waarom men eventueel geen behandeling zou laten doen is omdat men het gewoonweg te duur vindt en omdat men zich afvraagt of zijn ogen wel geschikt zijn voor de correctie.